Poromme

Talvisin pihallamme asustaa neljä poroa. Silloin heitä pääsee mukavasti syöttämään jäkälällä aidan raosta. Toisinaan, jos henkilökuntamme vain ehtii, voi päästä sisälle tarhaan kuvaamaan, syöttämään ja rapsuttelemaan poroja. Kesäaikaan porotarhamme on tyhjä, sillä poromme ovat nauttimassa ansaitusta kesästä kesälaitumella.

Mosku on pihamme komein ja vanhin poro. Hän on kuohittu, eli häntä kutsutaan häräksi.  Kun poro kuohitaan, sen hormoonitasapaino järkkyy ja siksi sillä on komeat sarvensa lähes koko talven. Mosku on tarhan johtaja, ja se tarkkailee laumaa ja sen ympäristöä herkeämättä.


Pikkunen on ehkä kaikista suosituin poromme. Hän on syntynyt kesällä 2019 ja hänestä on tuleva isona vetoporo. Pikkunen on jo harjoitukset aloittanut, ja siksi sillä onkin usein päitset päässään. Pikkunen on mukava ja huomionkipeä poronen, jota saa hyvin rapsutella ja jopa halia.


Kaira on kaunis valkea poromme. Hän on oikea tarhan kuningatar. Kaira on asunut aikaisemmat 3-vuotta Sallan erämaassa ja siksi onkin hiukan arka vieraita ihmisiä kohtaan. Jos onni suo, tämä kaunokainen tulee ottamaan jäkälää juuri sinulta!


Ruska on nuorempi vaatimemme, eli tyttöporomme. Hän on syntynyt kesällä 2019 ja hyvällä tuurilla saamme häneltä jo ensi keväänä vasan. Ruska on suloinen ja kaunis poro joka tulee mielellään silitettäväksi ja kun sitä silittää selästä kohti häntää, se hauskasti heiluttelee pientä häntätöpöään.